Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Σκεψεις με αφορμη το "σκανδαλο Μαγγινα"


Η αποκαλυψη καποιου σκανδαλου, ανεξαρτητως μεγεθους και βαρυτητας, αποτελουσε ανεκαθεν ενα ακρως αποτελεσματικο οπλο ασκησης πιεσης και, γιατι οχι, "βρωμικης" πολιτικης... Αναφερομαι κυριως στο χρονο που επελεγει να αποκαλυφθουν οι ατασθαλειες του κ. Μαγγινα. Γιατι αν μη τι αλλο, καποιοι σιγουρα το γνωριζαν προτερα, και βεβαιως "εκαναν πλατες" στον τεως -πλεον- υπουργο... Ολη αυτη δε, η "ηθικολογια" μπορω να πω οτι με αηδιαζει...


Το θεμα εχει δυο συνισταμενες. Η πρωτη ειναι οτι ενας βουλευτης -εκλεγμενος να νομοθετει- και υπουργος, επεπεσε σε αξιοποινη πραξη, και γι'αυτο πολιτικα "πληρωσε"... το θεμα πλεον εχει η δικαιοσυνη...?! αν ελογουμασται ως κρατος δικαιου...

Οι παρανομιες ομως του κ Μαγγινα φερουν τις υπογραφες καποιων κρατικων υπαλληλων, οι οποιοι ενεκριναν τα υποβληθεντα δικαιολογητικα. Και ολα αυτα τα δημοσια εγγραφα αρχιζουν "εχοντας ως υποψιν το νομο ταδε, το ΠΔ δεινα.... μπλα, μπλα,μπλα αποφασιζομεν...." κτλ.

Αυτοι οι επιορκοι υπαλληλοι ειναι οι δευτερη συνισταμενη του προβληματος που λεγετε "διαφθορα", και κατ'επεκταση κακοδαιμονια του δημοσιου τομεα. Και δυστυχως ευθυνονται για τα χαλια στα οποια εχει περιελθει εν-πολλοις η ζωη σ΄αυτη τη χωρα.

Ποτε θα πληρωσουν για το οτι δεν τηρουν το νομο..?

Δεν κανουν σωστα και υπευθυνα τη δουλεια τους..?

Δεν προστατευουν το δημοσιο συμφερον..?

Μετατρεπονται σε... "ληπτες αποφασεων" ενω ειναι εφαρμογεις κειμενης νομοθεσιας και προβλεπομενων διαδικασιων..?


Ολοι αυτοι οι κυριοι, που εργαστηκαν και εργαζονται σ΄ενα εξοφθαλμα κρατικο προστατευτισμο (μονιμοτητα, παροχες, συνταξεις κτλ), και που δεν δισταζουν να προβουν σε πραξεις κατα του κοινωνικου συνολου, οταν τα συμφεροντα τους θιγονται, ειναι εξισου ΣΥΝ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ με τον οποιοδηποτε "κ. Μαγγινα" και ειναι υπολογοι στο νομο.


Απορω γιατι ποτε κανενας δεν τιμωρειται...